måndag 24 juni 2013

Godisförbudet belönas

9 veckor som godisfri. Det bästa är att sockersuget (eller sug överhuvudtaget) faktiskt fortsätter att minska ju längre tiden går. Och provar jag väl att äta något sött, då tycker jag oftast att det är FÖR sött. Inte ens mina förbaskade energidrycker behagar mina smaklökar längre utan efter bara några klunkar brukar jag ge burken till någon annan. Nej numera är det enbart kaffe jag får mitt koffein genom. Men det härliga är att fikabröd (dock inte chokladtäckta grejer eller annat som gränsar till godis-hållet) smakar så fantastiskt de få gånger jag äter det, nu sist var det rabarberkaka hemma hos mr Biteys mamma. Sådär lagom söt och syrlig utan att det blev för mycket. Men rent allmänt smakar väl det mesta så mycket mer nu!

Hade den diskussionen med en god vän för inte så längesedan.. Att när man slutar äta godis och chips (extremt salta, feta och söta saker) så börjar andra grejer smaka SÅ mycket mer. En sån enkel sak som att man hellre äter frukt/bär naturellt än som sylt, eftersom sylten inte SMAKAR lika mycket, den är bara sötare. Eller att maten blir suveränt god på en helt ny nivå.

Så utöver att slippa känna sig däst, illamående, få skuldkänslor etc över vad man just proppat i sig så belönas man med att allting smakar så väldigt mycket mer helt plötsligt!

Fantastiskt. Hörde nånstans att man "byter" eller "får nya" smaklökar med några veckors mellanrum, jag undrar om det är sant? Det känns i varje fall så just nu.

Desto tråkigare nyheter är dock att vikten står tvärstilla. Jag hoppas att det är en platå men vem vet, kanske krävs det desto mer av mig den här vändan än att äta bra och hålla mig undan från skräp..

måndag 3 juni 2013

Hälften väck

Möttes av en glad överraskning på vågen imorse! 6 veckors avhållsamhet från skit har gett resultat: 67,5kg! 5 kilo väck sen jag vägde 72,5, och nu är det bara 5 kilo kvar tills jag tappat det jag lade på mig i vintras. Mr Bitey kommenterade nyss att det syns väl i ansiktet på mig och det glädjer mig, det krävs så få kilon för att jag ska börja må dåligt och tvivla på mitt eget utseende... Har fortfarande inte rört godis, snacks och dylikt, utan det enda onyttiga jag fått i mig har varit fikabröd när vi varit bortbjudna, och inte ens då tackar jag ja varje gång utan bara ibland. Fast jag måste erkänna att det är VÄLDIGT farligt nu när vi har Mr Biteys mormors hembakta biskvier i frysen. Dom ropar på mig dag och natt...

Godissuget har dessutom återvänt med skrämmande styrka. Men jag ger inte vika, det finns så mycket annat gott att äta och som faktiskt GER kroppen nåt! Typ jordgubbar.. mums! ...Förhoppningsvis försvinner suget igen.

Det enda negativa som pågår just nu är att min mage inte riktigt tycker om något jag ger den. Är konstant hungrig och sugen, men får magont och grejer så fort jag äter. Jobbig kombo. Har också börjat få illamående varenda kväll och än så länge lyckas jag hålla det på en vettig nivå med hjälp av illamående tabletter.

Men vad är lite magbesvär när jag tappar vikt och sommaren fullkomligt exploderat nu? WOOHOO!