måndag 16 maj 2011

30 dagars styrketräning

Urs vad snabbt jag ibland inser att jag tagit mig vatten över huvudet...

Jag och Björnkillen beslöt oss för att vi ska prova Jillian Michaels 30 Day Shred Workout (Jillian Michaels är känd som den hårdaste träningscoachen från amerikanska Biggest Loser). Jag var först tveksam då det verkade vara ett viktminskningsprogram, men jag vet att Björnkillen vill bli av med några kilon, plus att hela programmet verkar bygga på förbränning OCH styrketräning (och det är ju styrketräningen som lockade mig).



Programmet är upplagt i tre nivåer/delar, och varje del/pass är ca 20min långt.
Level 1 - i 10 dagar
Level 2 - i 10 dagar
Level 3 - i 10 dagar

Jag trodde det skulle vara busenkelt, dels för att vi givetvis började med Level 1 träningen, men också för att det bara var ynka 20min långt. Men OJ vad jag misstog mig! Efter bara 5min ville jag grina och ge upp. Efter 10min skakade mina lår så kraftigt att jag knappt kunde stå rakt. Hela träningspasset kändes som utdragen tortyr... Men det GICK! Det gick faktiskt!

Bara några minuter efteråt så klädde vi på oss, fyllde vattenflaskorna och gjorde oss redo att gå ut och gå halvmils-promenaden medan musklerna fortfarande var varma - tänkte vi... Men efter att ha lyckats ta oss ner för trapporna skakade vi båda två så häftigt att vi insåg att det aldrig skulle gå. Vi skulle få så ofantligt ont imorgon att vi förmodligen inte skulle träna ALLS... Så vi gick hem igen, vilade någon timme och gick ut på den korta 1,3km rutten lite senare istället.

Men jag är inte missnöjd, för det blev både styrketräning tills jag nästan tuppade av plus en promenad trots skakiga och ömma ben. Målet är fortfarande att BÅDE styrketräna och promenera 5km, men det får väl helt enkelt trappas upp successivt som allt annat i livet.


Vi har inte bestämt oss för någon speciell kost under dessa 30 dagar, mer än att vi ska hålla oss undan alkohol. Förvisso är vi inga partymänniskor och är sällan ute och dricker, men det kändes ändå väldigt osmart att kombinera alkohol med dom här 30 dagarna. Det är dags för storhandling nu i veckan, så vi får nog sätta oss och fundera över hurdan mat vi vill kombinera den här träningen med.

Med det sagt: Jag är trött, mör och glad - och mörare ska jag bli!


Vill du läsa mer ingående om den här Jillians tränings DVD rekommenderar jag en recensionsliknande artikel bloggarna IN SWEAT har skrivit HÄR! (30 day shred – så funkar det!)

Vill du beställa DVDn kan du göra det HÄR!
(Obs! Se till att din DVD-spelare kan spela upp regionen du köper så du inte slänger pengarna i sjön)



Vad tycker ni om att träna hemma framför TVn?
Vad föredrar ni för typ av träning?


2 kommentarer:

  1. Duktigt!! :) Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Köpte också det där men tröttnade på att göra samma sak varenda dag. Nu kör jag med Rushfit! Kan jag verkligen rekommendera. Det är sjukt jobbigt men känns bra efteråt. Kanske något att hoppa på när du är klar med 30 days? :)

    Att träna framför tv:n kräver disciplin vill jag lova men det funkar asbra med tanke på att det inte är lika tidskrävande. För min del väger tid väldigt mycket och att åka till gymmet fram och tillbaka tar cirka gurka 2,5-3 timmar...

    Kör på! Och som sagt, tröttnar du så kan du kolla upp rushfit. :) Det är dessutom mestadels inriktat på styrka.

    SvaraRadera